Om/about

Välkommen!

Här kan du hitta några av mina egentillverkade smycken. Det är min stora passion i livet och speciellt Pärlbroderi som handlar om att sy med millimeterstora glaspärlor, seed beads. Men jag gör också i andra tekniker som; Viking söm, wire work, syr med pärlor, siden och  läder.

Jag vill vara bred och lär mig gärna nya tekniker. Utmaningar tycker jag om, därför tävlar jag ofta både i Sverige och utomlands. Jag håller kurser, workshops och producerar egna mönster. 

Med Pärlbroderiet vill jag berätta en historia, ofta lever broderiet sitt eget liv och guidar mig framåt i arbetet. Fiskskinn och Shiborisiden är två textila material som jag gärna mixar med pärlor och kedjor för att få en kontrastverkan. Kraftfulla färger, former och detaljer inspirerar mig som smyckeskonstnär.  

Jag har bott under fyra år i Australien och det är också där som jag började, först med att sticka armband med små seed beads och wire därefter med vanligt trädda smycken. Jag har tagit lektioner i Australien för olika kreatörer och konstnärer inom olika teknikområden men också suttit otaliga timmar och klurat själv. Nu bor jag i Lund.

Sedan 2013 ingår jag i Konstnärsgruppen PriZma som ställer ut tillsammans på gallerier. Vi är fem kvinnor, tre målande, en keramiker och jag som gör smycken. Medlem och ställer ut i Lundacraft som är en ideell förening och som befrämjar konst och konsthantverk    www.lundacraft.se/index.html   Konsthantverkscentrum (OBS ny sida under byggande)  www.konsthantverkscentrum.org/medlem/Iha-Vahlberg-Orre         
Medlem i Hemslöjden Staden Malmö. 

Jag har varit gästmedlem sedan ett par år hos Filialen som är en liten fin konst- och hantverksbutik i Malmö men den har tyvärr stängt (22-06-30). Du kan kontakta mig direkt på mobilen 0768-964877 eller maila till: andorra59@hotmail.com

 


På START-sidan hittar du mina senaste smycken till försäljning. När du scrollat igenom inläggen och hittar något du vill ha eller ge bort, gå till HANDLA.

Jag har även ett galleri med olika kategorier av smycken som tex pärlbroderi, shiborisiden, halsband osv, flera av dem är redan sålda.


Enjoy!