Äntligen har jag vunnit en plats i FMG tävling med ”Glitter”

Äntligen har jag vunnit en plats i Fire Mountain Gems USA ,tävling med ”Glitter”. Kom på 3:e plats, delade med några andra men blev 100 dollar rikare. Temat var Swarovski kristaller. Jag skickade över halsbandet till juryn i USA någon gång i augusti och de har tagit god tid på sig att gå igenom alla finalister.

Jag har infattat päronformade kristaller i ametist och klar sen sytt in de och fodrat, likaså med de rektangulära och den stora svarta ovalen i mitten. Ovalen har dessutom kedjor av swarovski i ametist och klar. En klar rivoli längst ner med amtistfärgade små biconer. Själva bandet runt har jag sytt med svart glaspärlor och högst upp har jag sytt ett mönster med pyttesmå vackra biconer i swarovski. Låset är en infattad päronformad i ametist bland annat. Varje infattning är sydd med silver seed beads. Swarovski kristaller har den finaste slipning man kan tänka sig så därför glittrar halsbandet fantastiskt.

Du kan se några bilder som FMG har tagit bland annat på en anställd som har mitt halsband på sig. Tack så mycket FMG!


Här kan du se mina tidigare finalplatser från Fire Mountain Gems galleri: https://www.firemountaingems.com/resources/results?CategoryList=galleries&term=iha+vahlberg+orre

Här är en länk till all material som jag använt till halsbandet: https://www.firemountaingems.com/resources/gallery-of-designs/j91n

Här kan du läsa en intervju med mig som är några år gammal: https://www.firemountaingems.com/resources/jewelry-artists/orrei

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.