Halsband i Steampunk

Ett långt halsband i Steampunk. Det är en genre som skapades på 1980-talet. Jag har länge velat göra nåt med kugghjul och liknande, har nu kommit igång, så kul. Pris 375kr, inkl.frakt.

Här kan du läsa ett utdrag från Wikipedia:

Steampunkångpunk, (ordet utvecklat ur cyberpunk) är en typ av science fiction och estetik som grundar sig på ångmaskinerluftballonger, mekaniska matematikmaskiner och annan teknik från industriella revolutionen, som tog sin början i slutet av 1700-talet, men före andra industriella revolutionen 1870-1914.

Steampunk innehåller ofta anakronistisk eller futuristisk teknologi, så som 1800-talets människor kan ha föreställt sig den (jämför retrofuturism).

Karaktäristiskt för genren är teman och material som synlig mekanikkugghjul och mässingMikroelektronik och förbränningsmotorer är ovanliga. Steampunk utspelar sig vanligtvis i en viktoriansk miljö men genren har förgrenat sig och inkluderar nu alla tänkbara tidsåldrar och historiska miljöer, exempelvis medeltidenbronsåldern och antiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.