Armband i shiborisiden

Det här armbandet i shiborisiden gjorde jag för sju år sedan. Facebook hjälpte till såklart att påminna mig att tiden går fort!!! Det var det första armband som jag jobbade med det underbara och exklusiva materialet. Shibori är en gammal japansk teknik där man färgar och plisserar för hand vilket gör att man får de fina skiftningarna i färgerna.

Jag köpte materialet i olika färger från en kvinna i USA som hade återupptagit den fina tekniken. Nu har det kommit många som inte gör det med siden men ändå låter påskinna att det är äkta. Under de här sju åren har jag gjort flera armband men också halsband i olika design och färgtoner. Senast nu i höstas när jag gjorde ett brudsmycke men kan inte visa det förrän bröllopet har varit i dessa coronatider.

Du kan göra ditt eget armband, som flera deltagare som jag haft på work shops under åren har gjort efter beskrivningen på https://ihaofsweden.se/monster/ Det är inte ett mönster utan en förklaring av grunderna, så din fantasi skapar sen vad du vill brodera och fylla ytan på sidenet.

Det jag gjorde på min första, här på bilden är två infattningar där jag sydde in ett draköga och en kristall från swarovski. Gröna sötvattenspärlor, lila kedjor och mycket annat. Just det här sidenet är i lila, blått och brunt där jag draperade det runt infattningarna. Slutligen har jag fodrat med ett mjukt material som du kan se, sytt fast med små seed beads runt kanterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.