Hur gör jag?

Jag började på ”Grönska” som är i tekniken pärlsömnad i höstas, men nu är den färdig iom att jag har haft beställningar som kommit emellan. Här kan du se hur jag skapat halsbandet, mycket pill som tar tid. Jag har ofta infattningar eller annat som jag gjort tidigare men som inte passat just då, de tar jag fram men den här gången var det inget som passade för jag bestämde att jag skulle hålla mig till grönskala med några i cerise och metall.

Här har jag sytt in den stora vackra Swarovski-kristallen som är det enda pärlbroderi alltså när man syr på ett underlag. Sytt remmen i snurr-herringbone-teknik med små seed beads.
Här har jag sytt flera löv och stjälkar med knopp i form av tjeckiska kristaller. Fodrat den stora kristallen och sytt fast den i remmen och stuckit in en grön wire.
Sytt fast tre stjälkar och försöker få till de två löven så de sitter snyggt. Infattat den fina Swarovski som är i färgen oliv med 2mm biconer runt om.
Löv och den ovala kristallen är fastsydd. Det är trixit och bökigt att få en balans när man inte gör lika på båda sidorna.
Sytt ytterligare några löv till andra sidan och satt dit en stor, cerise bicon + två små.
Lagt till en slinga av seed beads, fjäril i Swarovski och andra kristaller. Avslutat wire för att sen sätta dit en kedja i rostfritt stål. Jag sätter gärna kedjor därför att de är justerbara för kunden.
Här har jag lagt till ett tredje löv för att få en bättre balans. På vänster sida har jag böjt wire och satt dit en kedja i ljust grönt, ovanför kulor i rostfritt stål. Jag har gjort bilden ljusare så du kan se detaljerna. Ett vackert smycke med flera dyrbara pärlor och det går i gröna, cerisa nyanser med några få rostfria detaljer. Som du förstår tar ett sådant här smycke mycket lång tid. Bara att sy löven är smått och tidskrävande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.