Material som jag använder och återbruk.

Nu börjar våren att visa sig och dax för lite lättare kläder, perfekt med jeanssmycken som du såklart kan ha hela året. Jag jobbar gärna med återbruk av avlagda kläder och jag brukar spara på jeans, blixtlås, klippa ut en fin spets eller liknande för att kunna använda i något av mina projekt.

Vackra stora knappar har jag från 1920-1940-talet som delvis är köpt eller ärvt, likaså fantastiskt fina knypplade, sydda eller virkade spetsband som jag sparat efter min mamma. Jag brukar göra några jeanssmycken varje år och nu blev det de här.

Jag har vackra band och textiler från när jag bodde i London under slutet på 80-talet. När jag bodde i Australien samlade jag på mig ett digert förråd av ädelstenar, pärlor och sådana smådelar som behövs för att sätta ihop ett smycke. Ändå brukar det alltid saknas någonting, konstigt nog! Delar som saknas brukar jag handla från, i första hand svenska försäljare men också från USA, Frankrike och England.

Om du är intresserad av något jeanssmycke så klicka på respektive sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.