På gång…

Nu är jag på gång med ett något större arbete igen och har ingen skiss. Här kan du se vilket kaos jag har på min pärlmatta och ännu värre runt om! Jag brukar ta fram det som jag tror att jag kan ha nytta av under pärleriet, det är viktigt för mig att kunna välja och få influenser under arbetets gång. Jag kommer att städa upp på pärlmatten till imorgon för då måste det vara rent för att kunna komma igång igen.

Det här halsbandet som håller på att växa fram har jag sytt ett rep med herringbone-stygn, infattat den rektangulära Swarovski-kristallen som är otroligt vacker och skiftar i gröna toner, cerise och lila, fodrat med mjukt material, sytt i herringbone tre små skott med cerisa pärlor från Preciosa. Över skotten har jag sytt något bladliknande.

Så här lång är jag nöjd men svär ofta över alla lösa trådar. Varför vill jag ha de kvar? Därför att efter de är fästa så behöver jag inte klippa av och fästa på nytt när jag går vidare. Vid fästningen så behöver man sy fram och tillbaka, göra knutar vilket frestar på tråden i onödan. Fortsättning följer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.