Halsband på väg till USA, se hur jag har skapat från början.

Det här halsbandet med fullt av Swarovskikristaller är på väg till Fire Mountain Gems, USA till juryn. Jag gick vidare i tävlingen Swarovski och nu ska juryn titta på det. Jag skrev för några veckor sedan om jag skulle hinna men lade på ett extra kol och färdigt.

Förra året kom jag på delad tredje plats i samma tävling med det svarta och ametist, hade tänkt att nu får det vara bra med tävlandet men svårt att låta bli. Ett aber är att just den här typen av smycke passar till julens alla festligheter men går man vidare så skickar man det i sep/okt till USA. Oftast skickas det tillbaka i februari och då är festerna slut!!!

Det här är halsbandet som jag kom på tredje plats med förra året.

Jag vill visa några foton från hur jag jobbade med My Treasure steg för steg. Jag har inte skissat upp innan den här gången utan utgångspunkten är svarta bicones som jag satt ihop till en blomma.

Här flyttar jag runt några lösa delar som jag sytt. Funderar om cerise/ametist ska läggas till i färgskalan, olivgrönt, svart och kristall/grått. Den här gången har jag inte ritat upp innan utan arbetet får leda mig vidare…
Bestämt mig för att inte lägga till fler färger.
Infattat flera kristaller i olika former med mindre kristaller.
Nu är mitten klar och jag jobbar mig utåt och låter arbetet vägleda mig.
Har sytt två svarta stänger i Herringbone teknik och avslutar med grå pärlor.
Syr fast några ljusare gröna monté i rad.
Syr några fler stänger med Sw bicones. Syr fast de i underlaget.
Det är svårt att få exakta mått som är lika på båda sidor, räcker med en mm så blir det fel.
Jag tycker nu att jag fått till en bra design som är snygg och balanserad. Men har lagt till några ametistfärgade montés.
Låset har jag inte lagt så mycket tid på utan sytt in en päronform och fodrat det.
Jag fodrar och syr en svart pärlkant runt om, vilket tar en jäkla tid. Nu är jag verkligen nöjd med halsbandet. Det tog dryga månaden. Jag lägger mycket tid på design och färgskala, provar mig fram för att få en bra helhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.