Pärlbroderi från 2013

Pärlbroderi från 2013 som var ett tävlingsbidrag, Battle Of The Beadsmith, USA där jag försvarade de svenska färgerna. Jag förlorade mot en amerikanska men hon hade en helt annan stil och svårt att ställa olika stilar mot varandra. Det blev ändå mycket vackert och är bland de större arbeten som jag gjort, enormt tidskrävande. Halsbandet tog nog ett par månader att färdigställa.

Det jag utgått från är de vackra cloisonné som jag hade en stor och några mindre. Det är emalj och där man lägger in metalltrådar, kinesisk teknik. Jag kommer ihåg att jag testade mig fram mycket för att få en vacker och balanserad enhet.

Tanken var att ha de spetsiga konerna i halsbandet men istället hamnade de till slut bak i låset.
Förutom cloisonné så har jag sytt in tigeröga som är en ädelsten.
Här håller jag på att få till fransen.
Jag har gjort vikingastickning med tunn, brun wire och sticka är missvisande istället trär man.
Låset där jag infattat en swarovskikristall på brunt fiskskinn, sytt hängen till. Många swarovski gick det åt.
Hela är förstås fodrad i svart mjukt material, att fodra är enormt tidskrävande men blir snyggt både på fram- och baksida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.