God Jul

Jag vill önska en God Jul med några bilder från när jag började göra smycken 2008 i Perth, Australien.

Det var hantverksmarknad nere vid vattnet i vår lilla stad, Mandurah under sommarhalvåret ca: nov-mars på söndagarna. Som du ser på bilderna var jag inte sparsam med smyckena utan bordet var fullt!!! Det var slitigt med att få upp Gazebon själv så ibland hade jag hjälp av vänliga vänner, sedan skulle alla smycken upp, sen kom besökarna och värmen var pressande, ibland 40 grader, svettigt men roligt. På sen eftermiddag var det dags att packa ihop den jäkla gazebon, alla smycken, borden och huggsexa om att komma så nära som möjligt med bilen för att slippa släpa allt så långt. De åren som jag höll på med det här var otroligt lärorikt.

Här är min son med annars hade jag fina vänner där han kunde vara. Min man flög ut i till jobbet i outback och kunde vara borta en eller två veckor vilket krävde att jag planerade väl för att Gabriel skulle ha det bra.
Det här var en speciell kväll under julen när det var öppet till midnatt. Pyntningen var inte det bästa kan jag tycka idag.

Jag ska skriva lite hur jag och min familj hade det i West Australien, ett land som jag gärna skulle flytta till igen. Det tar ju tid att komma in i ett nytt land med tanke på kultur, samhälle, pappersarbete och vill påstå att det tog ett år. Älskar det subtropiska medelhavsklimatet med kilometerlånga stränder utan en människa och härligt vatten. Värmen kunde vara lite väl pressande ibland men tyckte mest om höstarna som är sveriges vår. Vi var där i fyra år och kom tillbaka till Sverige 2010.

Vi bodde första halvåret i ett radhus mitt i Perth. Det var bra men kriminaliteten var något för hög för vår smak och vi längtade ut till ett eget hus med grönska.

Vi hamnade i Mandurah ca: 9 mil söder om Perth. Vi bodde i ett hus och hade utsikt över Indiska Oceanen, nära till stranden där det både fanns delfiner och ibland valar. Det går inte att få det så mycket bättre.

Det rika djurlivet var både inne i huset och ute!!! Kängurur hoppade fritt vilka tillhör de mer vänliga sorterna av djuren. Fantastiska växter som den röda busken som heter Flasborste, talande namn.

Koalan finns inte vilt på västra sidan utan det här är från en lite park.

Så här firade vi jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.