Gunilla Nillan Olsson

Gunilla (halva) visar här upp sitt shiboriarmband som hon hade på sig i nyår. Hennes vänliga sambo köpte det för några år sedan när hon fyllde jämt. Jag tänkte passa på att visa några andra shibori som jag gjort under året.

Shibori är en japansk vikteknik som man samtidigt handfärgar, därför får sidenet olika vackra nyanser. Jag köpte det flesta sidenet från en kvinna i USA som var mycket skicklig vid färgningen. Jag började göra armband med shibori 2013 och har hållit otaliga workshops och kurser för pärlare ett antal gånger. Du kan köpa en beskrivning som jag gjort här: https://ihaofsweden.se/monster/ och har enstaka shibori, grund och foder kvar till salu. Jag tänkte passa på att visa några stycken som jag gjort genom åren. Det är ett ganska exklusivt material så vackert att ibland har jag knappt vågat sätta saxen i det. Många av armbanden finns från Gävle och till Singapore. Tack Gunilla för att du var vänlig att skicka ett foto!

Så här ser Gunillas hela armband ut.
Det här har jag gjort till mig själv med berlocker från Australien.
Grönt har varit populärt.
Marie Källströms vackra rosa
Det här var det första som jag gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.